Konkurrence

Har du lyst til at gå til konkurrencer med din dans?

Tjek vores officielle konkurrencedanse side, hvor du finder alle de opdaterede informationer:

www.konkurrencedans.dk - Den officielle konkurrence-side

Har du tit overvejet, hvordan du kan bruge din interesse for dans til noget mere? Hos CPHDANS kan du via vores 14 danseskoler på Sjælland, komme til dansekonkurrencer i Disco, Slow, Show og Hip Hop.

Det er vigtigt for os, at vores elever får en god oplevelse ude til turneringerne, der ofte kan virke lidt overvældende! Vi ønsker derfor at klæde jer godt på med informationer.

 

1. Min egen danseserie?

Du skal danse 1.15 minut på dansegulvet til konkurrencen. Vælg den serie du danser til hos cphdans, der typisk i starten vil være 30-45 sekunder. Så gentager du den blot et par gange. Sidenhen justerer man sin rutine ved at supplere med nye trin fra timen, eller trin man selv vil ha´ sat ind. Og efterhånden får man lige netop den rutine, som man kan kalde sin ”Konkurrence rutine”.

 

2. Hvad gør jeg?

CPHdans har konkurrence hold for både Disco & Hip hop. Vælg den time som passer til der "hvor du er nu": Med det mener vi: Er du ny eller har danset konkurrence i 1 år, er du typisk Begynder eller Rekrutering. Efter flere år vil du kunne kvalificere dig i enten Talent eler Konkurrence rækken. Vælg derfor den time, som passer til "dit niveau" og kategori.

BEMÆRK: Du SKAL være tilmeldt et Konkurrencehold (mærket med et ekstra 1-tal*) for at kunne deltage i en DDD konkurrence med cphdans! eller specielle konkurrence hold som vi har i Helsingør, Hørsholm, Tårnby og Vanløse

 

3. Konkurrence hold

Hold markeret med * giver adgang til DDD konkurrencer. Her vil du 2 x årligt komme til vores STORE konkurrencesamling, der foregår i Cphdans lokaler i Tårnby. Her samles alle konkurrencedansere fra alle byer - træner - får feedback - og hjælp til deres rutiner. Det er også via disse * hold, at cphdans kontoret tilmelder dig til DDD konkurrencer. Se datoer for samlingerne under punktet "kalender".

De 2 konkurrencesamlinger for alle * samt konkurrencehold er: Fredag den 21.september  & Fredag den 4. januar kl. 18.00-20.30 (Hip Hop 18.00-19.30/Disco 19.00-20.30)

 

4. Ude til konkurrencerne

FIND os ved "KØBENHAVN M/K bordet" - og i brochuren står vi som "KØBENHAVN MK" (Maria & Kenneth) stående for alle vores 16 danseskoler på Sjællande. Kom 1 time FØR din starttid, (Turneringsledelsen kan starte 30 minutter FØR tidsplanen), så I har tid til at finde KØBENHAVN M/K bordet, få jeres rygnummer udleveret (husk selv sikkerhedsnåle!) og banedel oplyst samt klæde om og nå at opvarme.

 

5. Tidsplan m.m.

Tidsplanen for selve konkurrencen bliver sendt ud til alle danseskoler, der deltager i denne konkurrence ca. 1 uge før. Vi ligger den med det samme op på vores cphdans Facebook gruppe, hvor vi også ligger tidsfrister og andre konkurrence-relevante oplysninger. Andre praktiske oplysninger om tøj, priser og regler findes på www.dedanskedanseskoler.dk

VIGTIGT! ALLE konkurrence-elever SKAL have været forbi "CPHDANS bordet" og blive checket-IN samt få rygnummer udleveret SENEST 60 minutter FØR konkurrencestart!

BEMÆRK: Det er IKKE muligt at ringe eller SMS´e danseskolen med AFBUD eller andet på selve Turneringsdagene!

 

6. Tilmelding og afmelding til konkurrencer

Ca 1-2 mdr. før sætter vi den "officielle invitation" til en konkurrence op på FB. Her står SIDSTE tilmeldingsfrist - Tilmelding sker til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. - Efter denne tidsfrist, kan du tilmelde dig PÅ SELVE KONKURRENCEDAGEN - for kr. 50,- der går til DDD oppe ved turneringsbordet.

FRAMELDING sker til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. - BEMÆRK!!! - Vi oplever alt for mange frameldinger og fra samme elever. DERFOR DENNE REGEL: Du kan MAX framelde dig én gang på en sæson. (det skulle dække sygdom - uforudsete familiearrangementer m.m. ) Efter Tilmeldingsfristen koster det kr,- 50 i afmeldingsgebyr. Danseskolen & DDD bruger utrolig meget unødig spildtid og administartion på at tilmelde og framelde elever efter tidsfrist.

 

7. Forventninger på konkurrencedagen

Vi prøver at hjælpe alle vores elever til konkurrencerne. Alle ny giver vi kort briefing på hvad bane de skal danse på mm. Vi prøver herefter at komme rundt til jer alle. Men bær over med os. Da der ofte kan være konkurrence på alle 3 baner. Kom derfor gerne tilbage til CPHDANS BORDET- så giver vi feedback eller gode tips.

Formationshold og Small Group

 

Small Group

Alle Smallgroups hos Cphdans vil fremover deltage Internationalt, da vi gerne vil se jer i den udvikling som både ranglister og medalje konkurrencer giver.

Der er dog et mesterkskab INTERNATIONAL samt yderligere 3 x Rangliste samt Sjællandsmesterskaberne hvert år. De 5 bedste SmallGroups bliver udtaget til EM & VM - SMALL GROUPS udtages samme dag som FORMATIONSHOLDENE den 1. september (for hip hop) og 26.august (for disco). Og Danser helt frem til DM medio juni (altså ligeledes 38 dansegange) (inkl. Forårsdans).

FORMATIONSHOLD i DISCO/SHOW/STREETDANCE/HIP HOP: I starten af sæsonen, afholder cphdans en åben Audition til sæsonens formationshold. Har du været på holdet året før - er det IKKE en "selvfølgelighed", at man er med året efter. FORUDSÆTNINGEN er, at du allerede går på ét hold i den genré, som du ønsker at konkurrere i:

 • Skal du på Disco Formation, skal du allerede gå på et Disco hold.
 • Skal du på Streetdance Formation, skal du gå på Enten et Show eller Hip Hop Hold.
 • Skal du både på et Hip Hop & Streetdance Formationshold - skal du tilsvarende gå på et hold til hvert formationshold.

Se opslag på Facebook, når vi indkalder til.

 

Se også Konkurrencedans.dk - her finder du svar på rigtig mange ting. 

 

Audition for sæson 2018/2019 afholdes på følgende datoer:

 • Søndag den 26. August - Børne Disco Formation (Mini Divas)
 • Lørdag/Søndag 1-2 september: Hip Hop Formation børn, junior, voksen    Streetdance junior, Show børn, junior    Disco børn, junior (Shine*Division/ Dreamteam/ Supremes/Divas
 • Fredag den 31. August Hip Hop Smallgroup/Formation (Helsingør) Team North + Disco smallgroup/Formation Helsingør 

 

Tilmelding til Audition

Send en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Du vil modtage en kvittering for modtagelse af tilmelding så snart kontoret har noteret din tilmelding.

Sidste tilmelding er 31.8.2018.

Ved deltagelse på FORMATIONSHOLDENE forpligter man sig til at stille op til Afdansningsballet den 11-12 maj + SM (Sjællandsmesterskaberne) og DM (Danmarksmesterskaberne ) under DDD. Træner fra uge 38 og helt frem til uge 20 (minus efterårsferie, juleferie, påskeferie).

 

Priser

Priserne er afhængig af antal dansegange, danselængde samt om man deltager i National DM eller International DM. Ud over de skemalagte træningssessions er der træning på stort gulv. Dette sker på ekstra datoer, der meldes ud så snart diverse haller er på plads.

Børn og junior

Børn: 3.295,-

Junior/Voksne: 3.495,- 

38 dansegange af 45 min

 

 

Junior / Voksne

Smallgroup 3.295,-

38 dansegange á 55-60 minutter

 

NB! Såfremt et formationshold udtages til VM, vil der blive opkrævet et ektra gebyr på kr. 750,- til dækning af træning frem til mesterskabet. Kørsel til VM/Em arrangeres af Cphdans og afregnes seperat til cphdans. (info senere)

Alle betalinger ved Formationshold & Smallgroup opkræves og betales 1. oktober 2018

 

Krav ved deltagelse på et Formationshold

Der er nogle få krav, som vi forventer at både elever på formationsholdet og deres forældre er indforstået med ved deltagelse på et formationshold:

 1. Formationstøj - Der stilles højere krav til kostume (end i forhold til afdansningsbal) når man konkurrerer. Derfor må man regne med en ekstra tøjudgift på kr. 1.000-1.400,- kr.
 2. Man kan MAX have 2 fraværsdage fra holdet. Såfremt man har flere, kan cphdans tage eleven af holdet UDEN at kontingentet refunderes. Må man "stå over" grundet en skade, ønskes det, at du er tilstede alligevel og kigger på - for at være på forkant med koreografien.
 3. At man kan deltage til Afdansningsballet 11-12 maj+ Sjællandsmesterskabet & Danmarksmesterskabet. Tidsplanen vil blive fremsendt 1 uge før, så vi kan ikke sige, hvornår på dagen det sker. Sæt dagen af. DDD kan også skifte Hal eller område. Derfor er det ikke sikkert at det bliver Køge eller Brøndbyhallen
 4. Pris for formationsholdet varierer fra 3.295 - 3.495 alt efter timelængde, genre og antal dansegange.
 5. Du kan maksimalt deltage på 2 formationshold. De forskellige coaches ønsker fordybelse og et tilhørsforhold til selve teamet. Og løb imellem flere formationshold giver unødig uro og fokusering. (Smallgroup er ikke inkl. i antal af formationshold) Du kan derfor også KUN GÅ OP til Audition til 2 Formationshold - alt andet vil være unfair - og føle som, der Helgarderes og lukker chancen for andre. Såfremt du ikke har fået optagelse på et formationshold, kan et andet formationshold godt kalde dig ind til en ekstra audition. SÅ tab ikke modet.
 6. Såfremt Danmarksmesterskaberne for Formationshold, ligger på Fyn eller Jylland - følges alle Formationshold ad i fælles bus. Da det er cphdans ansvar, at alle møder til start. Cphdans arrangerer bus, og Omkostninger som deles ud på alle deltagere og forældre.
 7. Du kan kun deltage på ét Formationshold, såfremt du allerede går på et hold hos cphdans. Dette både for at sikre, at der trænes mere end én gang ugentligt, så du dygtiggøres og for at opretholde en god grundtræning og kondi. DET ER ET PLUS: Hvis det andet hold allerede er et konkurrencehold. På Voksen Hip Hop hold, kan du søge om dispensation for IKKE at deltage på hold nr. 2 - såfremt du allerede ved siden af Formationds Holdet kan bevise/forklare at du går på en danselinje eller efterskole med meget Hip Hop på Linjen/programmet. Send skriftligt en forklaring til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. hvor du beskriver hvorfor du skal have dispensation.
 8. Når du er optaget på et formationshold, vil du modtage en formationskontrakt, så både du/dine forældre og cphdans er fuldt indforstået med antal fraværs dage samt obligatoriske opvisningsdage

 

VIGTIGT:

Stiller du op på et konkurrencehold for cphdans i DDD - må man ikke stille op til konkurrencer i andre forbund. Dette vil betyde udelukkelse fra DDD og karantæne fra indeværende danseårs dansekonkurrencer i alle kategorier. Cphdans følger DDDs regelsæt og henviser til De Danske Danseskolers hjemmeside med vedtægter og regler for konkurrence.

VIGTIGT! Ved tvivl eller spørgsmål til regler, er cphdans gerne behjælpelig med at kontakte DDDs konkurrence udvalg. Det er desværre ikke "tilladt" at kontakte dem på egen hånd, grundet det kæmpe administrationsarbejde, der ligger i, at besvare 4.000 konkurrence elever samt deres forældre i DDD regi.

Datoerne for konkurrencesæsonen 2018/2019

 

National

6-7 oktober Dance for Life (6.10 Disco & 7. 10 Hip Hop)

3. November Efterårs Grand Prix i Hip Hop

4. November Efterårs Grand Prix i Disco

Ultimo November Dancer of the Year

12. Januar Vinter Grand Prix i Hip Hop

13. Januar Vinter Grand Prix i Disco

2. Februar - DanmarksCup i Hip Hop

3. Februar - DanmarksCup i Disco

9. Marts - Sjællandsmesterskab i Hip Hop

10. Marts - Sjællandsmesterskab i Disco

 

International 

6-7 oktober Dance for Life (6.10 Disco & 7. 10 Hip Hop)

10. November 2017 EF Grand Prix Hip Hop

11. November 2017 EF Grand Prix i Disco

2. marts 2018 SM i Hip Hop

3. marts 2018 SM i disco

23. marts 2017 1. Rangliste i Hip Hop -

24 marts 1. Rangliste i Disco

30-31 marts 2018 Nordisk Mesterskab i Hip Hop