Betal online med Dankort Visa MasterCard

Månedens instruktør: Pi Svenstrup

I denne omgang af "Månedens instruktør" har vi vores instruktør Pi Svenstrup under luppen.

Lær hende bedre at kende i dette lille interview.

I hvilken afdeling/afdelinger underviser du i? 
Jeg underviser i vores afdelinger i Virum, Hørsholm og Tårnby. Jeg underviser i Ballet, Showdans og Mini Mix. 

Hvad er din dansebaggrund ? 
Jeg begyndte til klassisk ballet som 3-årig, og jeg har danset ballet lige siden. I alle de år, har jeg blandt andet danset på Det Kongelige Teater. Som teenager begyndte jeg til showdans og funk ved siden af balletten. Senere tog jeg en instruktøruddannelse, og nu har jeg undervist i snart 10 år, de 6 af dem hos cphdans. Puha, tiden går hurtigt!

Har du en favorit stilart? - Og hvorfor lige den? 
Det er svært at vælge en favorit stilart, for der er noget særligt ved hver især. Jeg har dog en forkærlighed for klassisk ballet, da det er fundamentet for al dans. Derudover er det vigtigt at have en rigtig god teknik, hvis man vil blive en dygtig danser, og der spiller balletten en væsentlig rolle. Man kan jo blive ved med at blive bedre og udvikle sig, og det er hvad der er så fantastisk ved dans.

Hvad er det bedste ved at være instruktør? 
Det bedste ved at være instruktør er helt klart at have sin hobby som job. Og så alle de smil man bliver mødt af når man underviser! For det er altså svært at lade være med at smile når man danser 🙂

Har du en danser/instruktør, som er dit forbillede? 
Mit forbillede som danser er Silja Schandorff. Hun er tidligere solodanser på Det Kongelige Teater, og hun er helt fantastisk dygtig. Jeg har altid set op til hende, siden jeg var en lille pige. 

Har du nogle gode råd/tips til dine elever/børn som kan li' at danse? 
Et godt råd til mine elever er at klø på! Selv når noget synes svært, så må man ikke give op. Jeg siger det også på mine timer, for det er den eneste måde at blive bedre. Vi er jo ikke født til at kunne alt på forhånd, så når noget er svært, skal man bare blive ved med at øve sig, og lige pludselig sidder den i skabet 🙂

Månedens instruktør: Pi Svenstrup